CoolSculpting® overwegen

De vetreductieprocedure CoolSculpting® is speciaal ontworpen voor diegenen die ongewenst vet hebben op bepaalde plaatsen. Anders dan bij afslanken (bijv. maag-bypass), is de CoolSculpting®-procedure geen afslankmiddel voor mensen met obesitas . Goede kandidaten voor de CoolSculpting®-procedure hebben opvallende uitstulpingen in bepaalde gebieden waar ze vanaf willen. Veel mensen willen een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie.

De eerste stap is een gesprek met een CoolSculpting®-arts om na te gaan of het voor u geschikt is.

De CoolSculpting®-behandeling is niet voor iedereen geschikt.U mag deze behandeling niet ondergaan als u aan cryoglobulinemie, koude-agglutinineziekte of paroxysmale koude hemoglobinurie lijdt. De CoolSculpting®-procedure is geen behandeling voor obesitas. Net als bij elke andere medische ingreep dient u uw arts te raadplegen of de CoolSculpting®-procedure geschikt voor u is.

De CoolSculpting®-procedure kan zichtbare vetuitstulpingen in het submentale gebied (onder de kin), dij, buik en flank behandelen (love handles), samen met bh-vet, rugvet, onder de billen (ook bekend als bananenrol) en de bovenarm. Uw arts zal een aangepast behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw lichaam en uw individuele doelen.

Ja, de CoolSculpting®-procedure kan zichtbare vetuitstulpingen onder de kin behandelen. Het verwijderen van vet van bij een onderkin is even draaglijk als de CoolSculpting®-procedure in op andere delen van het lichaam (bijv. buik, flank / zijkant, dijen ) . Bij een CoolSculpting®-behandeling voor een onderkin kunnen patiënten al na slechts twee bezoeken resultaten zien.

Zodra de behandelde vetcellen zijn gekristalliseerd, worden ze vernietigd en worden ze op natuurlijke wijze verwerkt en uit het lichaam verwijderd. Wanneer de behandelde vetcellen zijn verdwenen, zijn ze voorgoed verdwenen.* Zie voor meer informatie de pagina Hoe werkt het.

Als toonaangevende niet-invasieve vetreductiebehandeling wereldwijd heeft CoolSculpting® een algemeen vastgesteld veiligheids- en werkzaamheidsprofiel. CoolSculpting®-systemen zijn gecontroleerde koelapparaten die zijn ontworpen met ingebouwde veiligheidsmaatregelen. Als sensoren detecteren dat de huid te koud wordt, wordt het systeem automatisch uitgeschakeld.

Het behandelproces

Wanneer de koeling begint, voelt u de eerste paar minuten meestal intense koude. Dit gaat snel over. Bij sommige applicators voelt u wat trekken als de zuiging wordt toegepast.

Na de behandeling kunt u een tintelend gevoel krijgen als het gebied gedurende ongeveer twee minuten gemasseerd wordt. Patiënten kunnen gewoonlijk na hun afspraak weer hun normale activiteiten uitvoeren. Wat kunt u verwachten bevat meer informatie over wat er vóór, tijdens en na uw CoolSculpting®-procedure gebeurt.

Tijdens uw eerste consult zal uw arts vragen naar uw medische geschiedenis om vast te stellen of CoolSculpting® geschikt voor u kan zijn. Het is belangrijk om te vertellen of u lijdt aan cryoglobulinemie, koude-agglutinineziekte of paroxysmale koude hemoglobinurie, aangezien u CoolSculpting® niet mag ondergaan als u aan een van deze aandoeningen lijdt.

Uw CoolSculpting®-arts werkt samen met u aan een persoonlijk behandelplan dat is afgestemd op uw specifieke doelen. De duur van uw CoolSculpting®-behandeling is afhankelijk van het aantal gebieden dat per bezoek wordt behandeld. De nieuwste technologie van CoolSculpting® kan een patiënt binnen 35 minuten behandelen. Sommige praktijken hebben zelfs meerdere CoolSculpting®-systemen voor wanneer uw tijd beperkt is, en verschillende gebieden met ongewenst vet wilt laten behandelen. Uw arts zal het proces uitleggen en vaststellen of dit een geschikte optie voor u is. U en uw arts kunnen meerdere behandelingen of bezoeken inplannen om uw doelen te bereiken.

Na uw behandeling

Tijdens de procedure kunt u op de behandelplaats sensaties ervaren van trekken, licht knijpen, intense kou, tintelen, prikken, pijn en krampen. Deze sensaties verdwijnen naarmate het gebied gevoellozer wordt.

Na de procedure kunnen typische bijwerkingen zoals roodheid, zwelling, bleekheid, blauwe plekken, harde plekken, tintelingen, steken, gevoeligheid, krampen, pijn, jeuk, gevoeligheid van de huid en gevoelloosheid optreden. De gevoelloosheid kan tot enkele weken aanhouden. Er kan een vol gevoel zijn achterin de keel na submentale behandeling. Deze effecten zijn tijdelijk en verdwijnen over het algemeen binnen enkele dagen of weken.

Hoewel zeldzaam, kunnen enkele bijkomende bijwerkingen zoals paradoxale hyperplasie, laat optredende pijn, vriesbrand, vasovagale symptomen, subcutane induratie, hyperpigmentatie en hernia ook voorkomen.

De CoolSculpting®-procedure is niet voor iedereen geschikt. U mag de CoolSculpting®-procedure niet ondergaan als u lijdt aan cryoglobulinemie, koude-agglutinineziekte of paroxysmale koude hemoglobinurie. De CoolSculpting®-procedure is geen behandeling voor obesitas.

Zoals voor elke medische procedure, dient u uw arts te vragen of de CoolSculpting®-procedure geschikt voor u is.

De CoolSculpting®-procedure is volledig niet-chirurgisch, dus normaal gesproken kunt u vrijwel onmiddellijk uw normale activiteiten weer oppakken. Vaak gaan patiënten direct na hun CoolSculpting®-behandeling weer aan het werk. Dit varieert van persoon tot persoon en is mogelijk afhankelijk van het behandelgebied.

Zorg altijd dat u een follow-upbeoordeling afspreekt met uw CoolSculpting®-arts om uw resultaten te evalueren.

De meeste patiënten zien resultaten tussen twee en zes maanden na de behandeling. U blijft nog steeds vetcellen* elimineren gedurende maximaal vier tot zes maanden na de behandeling. De Voor & Na foto's tonen hoe de resultaten er enkele weken na de CoolSculpting®-behandeling uitzien.

Overige

De prijs van de CoolSculpting®-procedures verschilt naargelang de gebieden die u wenst te laten behandelen, het aantal behandelingen dat nodig is en uw doelstellingen.

Stel samen met uw CoolSculpting®-arts een persoonlijk behandelplan op dat is afgestemd op uw lichaam, doelen en uw budget.